OVER IMPACTER

Wat past bij jou?

We willen graag 135 jongeren de kans bieden om impact te maken door ze een Impactertraject aan te bieden. We gaan op onderzoek naar jouw talenten en passie(s). Weet jij nog niet zo goed wat dat moet zijn of is? Daarvoor zijn onze 4 coaches, zij gaan samen met jou op zoek naar dat waar jij blij van wordt, waar jij goed in bent en wat bij jou past. Om daarna op zoek te gaan naar dé organisatie waar jij graag jouw passie(s) en kwaliteiten kwijt kunt én een steentje bijdraagt aan de maatschappij, ofwel onze mooie stad.

In het plaatje hieronder kun je zien welke stappen we (samen) gaan ondernemen.

Wat is Impacter?

Impacter Zwolle is een project uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Het kabinet heeft het actieprogramma ontwikkeld vanuit de gedachte dat een sterke samenleving jongeren de ruimte biedt om zich in te zetten voor een ander om zo hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
In zogenaamde proeftuinen experimenteren 38 organisaties in Nederland met het organiseren en uitvoeren van deze maatschappelijke diensttijd.
Vanuit Travers Welzijn, ZwolleDOET! en Popodium Hedon doen we dat met dit project -Impacter- en daar zijn we erg trots op!

Hoe gaat een Impacter-traject in zijn werk?

Ieder traject ziet er uiteraard anders uit, maar we doorlopen wel een aantal stappen. Van op zoek gaan naar de Impacters tot het afronden van een mooie ervaring op een toffe plek. Op het plaatje hieronder zie je hoe dat in zijn werk gaat.

Naast deze stappen zijn we ons ervan bewust dat we vaak werken met jongeren die nog geen 18 zijn. Om die reden:

  • Vragen we bij jongeren onder de 18 altijd toestemming van ouders voor het aangaan van een Impacter traject
  • Onderneemt de coach geen activiteiten waar de ouder geen toestemming voor heeft gegeven

Enthousiast geworden?

Laten we dan onder het genot van een kopje koffie of thee een afspraak maken en verder praten! Een afspraak maken kan door een e-mail te sturen naar 1 van de coaches. Tot snel!